torstai 29. syyskuuta 2016

Canon EOS 5D Mark IV

8M4A2654 8M4A2657 8M4A2739 8M4A3791 8M4A2713 8M4A36018M4A2686 8M4A2799 8M4A3808 8M4A2762 8M4A2796 8M4A2703 8M4A3802


hetkeen en ole löytynyt yhtä vieraasta ympäristöstä kuin 16.9 ollessamme kuvaamassa tappara - ässät peliä Rajala Ambassadoreiden kanssa. päivä alkoi tunkkaisesta pukuhuoneesta jossa kävimme läpi päivän tulevia taitteita. paljon sääntöjä ja periaatteita mieleen jätettäviksi. kävimme hallin läpi ja kertasimme missä kuvaajien on sallittua liikkua. tunsin jo nyt olevani täysin hukassa. olemustani oli hankala sijoittaa minnekkään kulmaan hallia. tapani mukaisesti ihastelin seiniin kolahtavaa valoa, liikettä, varjoja. jaksoin päivän ensimmäisistä hetkistä asti hämmästellä kuinka antaumuksella ihmiset olivatkaan hommassa mukana.

käsissämme meillä oli aamulla Rajala Pro Shopista noudetut kamerat - Canon EOS 5D Mark IV. vähän haikein mielin otin uuden kameran käyttöön sen koon vuoksi. itse en osaa lämmetä kameroille joilta löytyy kokoa lapsen pään verran. kuvaustehtävään kuitenkin kamera ja sen mukana tulleet putket Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM II sekä Canon EF 16-35mm f/4 L IS USM sopivat täydellisesti. saimme testata kalustetta sinä aikana kun kiekkoilijat lämmittelivät jäällä. kameran kanssa oli helppo pelata alusta asti.

pelin alun lähestyessä kerääntyi hallin edustalle innokkaita faneja odottamaan nimmareita ja yhteiskuvia pelaajien kanssa. hymyilytti tyttöjen reaktiot kun urheilijat astelivat puvut päällä kohti peliä. tihrustettiin itkua. havaittavissa hysteriaa. ja loppujaan kun itse kohtaaminen kiekkoilijan kanssa osui kohdalle muuttui lähes poikkeuksetta olemus todella ujoksi ja hiljaiseksi.

ennen peliä hallissa oli jännittynyt tunnelma. pystyin vaatetuksissa havannoimaan vain orannsia ja sinistä väriä. ihmisiä oli paljon. käytävät tukkeutuivat. vessaan oli liian hidasta suunnistaa. ruokalistoilta löytyi lihasta väsättyä pikaruokaa. katsomot täyttyivät huomaamattomasti. meillä oli päällä medialiivit joista pystyi bongaamaan ilveksen - logon. se ei miellyttänyt kovinkaan paikan päälle tulleita katsojia ja siitä ehdin saada huomautuksia kolmen kappaleen verran.

pelin alku sekä viirin nosto oli niin dramaattinen, että se hymyilytti ääneen. ihmiset olivat vauhkona. iho väreili kananlihalla kaikesta siitä energiasta joka hallissa vallitsi. itse pelistä en niinkään saanut oikein mitään irti. rakastin paikallistaa yksittäisiä ihmisiä katsomosta. aitoja reaktioita. häpeilemätöntä tunteiden näyttämistä. ja sitä riemua kun oikea joukkue voitti. löytämäni reaktiot ja kohtaukset jaksaa hymyilyttää edelleen. oltiin hetken aikaa niin epäsuomalaisia. kunnes pelin loputtua ihmiset pikkuhiljaa löysivät kasvoilleen sen turvallisimman ilmeen. mitään sanomattoman. 

roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti