torstai 3. joulukuuta 2015

3/12

dokumenttielokuvat. 
ne on kyllä yksi mun intohimoista. ajattelinkin jakaa täällä mua jostain syystä liikuttaneita elokuvia.1. B L A C K F I S H

kyseinen ei ole mikään sellainen hyvänmielen elokuva todellakaan. mutta ehdottomasti yksi parhaista mitä olen nähnyt. tässä elokuvassa on saatu aika napakkaan pakettiin se kuinka SeaWorld toimii ja kuinka häikäilettömästi se viilaa ihmisiä sekä ennenkaikkea eläimiä linssiin. mua järkytti niin paljon se kuinka eläin jonka kotina on niinkin suuri lukaali kuin meri - laitetaan asuskelemaan ammeeseen missä tuskin pystyy edes kääntymään. tuntui hurjalta nähdä myös kuinka vahvoja valaiden reaktiot sekä käyttäytymisessä näkyvät muutokset huonosta olosta olikaan ja kuinka johtajat viimiseen asti kiersivät vastuunottamisen koko laitoksesta pesten kätensä työntekijöiden kuolemista sekä eläinten kärsimyksestä. tänään tuntuu paremmalta tietää, että dokumentin jälkeen kyseisen paikan rahantulo  romahti 84 prosentilla ja he ovat lakkauttamassa näytökset. 11:ta tällä hetkellä siellä vielä olevaa eläintä ei kuitenkaan vapauteta takaisin luontoon. mikä on mielestäni todella surullista. katsokaa tämä dokumentti ja miettikää uudelleen kuinka hauskaa oli Särkänniemen delfinaariossa vuonna -09.
2. T H E  T R U E  C O S T

tämän dokumentin jälkeen yllä olevat H&M vaatteet tuntuvat todella vastenmielisiltä asioilta. tää kertoo meistä kuluttajista ja ennenkaikkea heistä jotka näitä vaatteita meille tekevät. siitä kuinka halpa ei kirjaimellisesti ole se hyvä. pikamuoti on sekoittanut pakkaa niin paljon. vaatteiden hinnat laskevat ja kääntöpuolena se, että hinta otetaan jostain muualta. työntekijöiltä sekä luonnolta. mun mielestä jokaisen kuluttajan olisi hyvä nähdä kyseiden elokuva.
3.  J E S U S  C A M P

nimensä mukainen. tää oli jotenkin kovin sydäntä puristava pätkä. mä oon henkilökohtaisesti sitä mieltä, että maailma olisi parempi paikka ilman uskontoja. tiedän sellaisten tuovan ja luovan hyvääkin, mutta tämän taas nähtyäni olin entistä enemmän varvempi mielipiteestäni. oon jotenkin kovin kiinnostunut kuitenkin tälläisistä uskonlahkoista joita voi jo aivopesuksi kutsua. tai kertokaa ihmeessä, jos tälläistä voi millään muulla nimittää. mun mielestä lapsille uskonnon tuputtaminen on väärin, koska jokaisella on oikeus kyseenalaistaa omilla aivoilla asiat eikä niin, että sinne iskostetaan vaikka mitä tarinoita kunnes eivät enää näe tai koe mitään muuta elämää.
4. MEA  MAXIMA  CULPA - SILENCE  IN  THE  HOUSE  OF  GOD

uskonto teemalla mennään. tällä kertaa siitä kuinka sen avulla/varjolla monet ihmiset ratsastaa. tää oli dokumentti jonka aikana taisin pitää kolmekin taukoa ahdistuksen vallatessa kehon. jotenkin todella kuvottavaa. pappi käytti 1900-luvulla vajaata 200 kuuroa lasta hyväkseen. uhrit ovat itse kertomassa tarinaansa kameralle. meille. todella voimakkaita tunteita herättävä.
5.  S A V I N G  F A C E 

dokumentissa esitellään naisia joilta miehet ovat vieneet sen jokaiselle ihmiselle kovin tärkeän asian. kasvot. miehet ovat heittäneet happoa naisen kasvoille jos tämä on kieltäynyt olemasta miehen oma. yleensä rangaistukset näille miehille ovat olemattomat jos heitä lainkaan syyllisiksi julistetaan. tässä käydään myös taistoa lain muuttamisesta asiaa kohtaan. elokuvassa kirurgi lähtee kotimaahansa auttamaan näitä naisia parhaalla osaamallaan tavalla.
6. H O N O R  D I A R I E S 

on myös naisten asemasta kertova dokumentti jossa käsiteltiin mm, sitä onko raiskaus uhrin vai tekijän vika. sairasta. ei tässä pitäisi olla mitään kyseenalaistettavaa. mutta siellä puhutaan aiheesta aivan kuin se olisi mielipide kysymys. kun ei ole. se on ihmisoikeuskysymys, jolloin asiassa ei pitäisi olla mitään keskusteltavaa kyseisellä laadulla. pakko- ja lapsiavioliitot, silpominen ja lapsien surmaaminen "väärän" sukupuolen vuoksi olivat myös keskeisessä osassa.
naisten asema kiinnostaa ja  erityisesti juuri noilla alueilla missä sukupuolten välinen tasa-arvo on sata vuotta jäljessä suhteutettuna meidän tilanteeseen täällä. (B R A V E  M I S S  W O R L D oli myös mielenkiintoinen pätkä naisesta joka raiskattiin vain muutama viikko ennen kuin hänet kruunattiin Miss Maailmaksi)


huh siinä oli listaa jota olisi voinut jatkaa. nyt huomaan, että oon varsinainen hyvänmielen dokkareiden muikkeli. husp. tässä on vain murto-osa niistä elokuvista mistä haluaisin puhua. enkä edes koskenut ruokateollisuuteen koskeviin yksilöihin. tai elämänkerta dokumentteihin joista voisin samantien tähän mainita vasta ulos tullut Amy Winehousen kertomuksen. 
toivottavasti sulle tarttu matkaan inspiraatiota seuraavan netflix selailuusi.

Alexa

4 kommenttia:

 1. No nää täytyy kyllä joskus kattoo...
  Huomenna tulis muuten tv5:selta yheksän aikaan semmonen kun Racing Extinction, kannattaa varmaan kans kattoo, ite ajattelin ainakin! ☻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei jes, ihanaa kiitos vinkistä. telkkari aukeaa täällä! oon niin huono pysymää hereillä televisiosta tulevista pätkistä.

   Poista
 2. Mulls on sama rakkaus dokkareihin. Avara luonto liimaa mut edelleen sohvaan kiinni ja siihen liittyen mun yksi lemppari on Pingviinien matka.

  VastaaPoista